Hatha jóga

Óráinkon a hatha jóga dinamikusabb változatával ismerkedhetsz meg. A hangsúly a klasszikus meditáció irányából a mozgó meditáció – a test átmozgatása, felébresztése irányába tolódik. Megtapasztalhatod, hogy a jógában nincsen semmi misztikus vagy természetfeletti. 

A jóga, mint ősi indiai vallásfilozófia, elsősorban egy fejlődési folyamat. Egy út önmagunk megismeréséhez. Határainkat megtapasztalva egyre tudatossabbak lehetünk (az élet minden területén); a számos küzdelem során, az egoval harcolva megtanulhatjuk irányítani gondolatainkat.
A jótékony hatások között említhetjük továbbá, hogy fiatalít, javítja az egészséget, a koncentrációt, jó közérzetet teremt, a gondolatok letisztulnak, kitartásunk fokozódik, amely közelebb visz céljaink eléréséhez. 

A gyakorlatok segítenek abban, hogy jól érezd magad a bőrödben, kiegyensúlyozottabbá válj. Megszabadít a belső feszültségektől, gátlásoktól, amelyek megakadályoznak abban, hogy önmagad lehessél. Megtanít önmagunk szeretetére és tiszteletére. A jógának nem célja mégis velejárója az esetleges súlyfelesleg elvesztése, a test megerősödése, hajlékonnyá válása.